Grandiózus Malbec (2021)

4.520 Ft

Elfogyott

Elfogyott

Leírás

Argentínai utazásunk alkalmával ismertük meg a fajtát, mely nagyon megtetszett nekünk. Utána olvastunk és rájöttünk, hogy itt Magyarországon is termeltek anno Malbec-et és úgy gondoltuk, hogy kipróbáljuk mi is itt Szekszárdon. 2007-ben telepítettük az első Malbec szőlőtőkéket, 2011-ben pedig szüreteltünk erről a területről kiváló minőségű szőlőt. Az érdekessége, hogy a Merlot mellé telepítettük, mert azt hittük akkor érik, amikor a Merlot is. Vasárnap kimentünk megnézni a szőlőket, akkor tapasztaltuk, hogy teljesen barna kocsánnyal gyönyörű fekete fürtökkel pompázik a tőkéken és a szőlőszemek szinte leváltak a kocsányról, ezért másnap, azaz hétfőn azonnal szüreteltük a termést.

Az a jó a Malbec-be, hogy azonnal túlérett jegyeket mutat, mégis az alkohol tartalom soha nem haladja meg a 14 térfogat százalékot. Annyira úttörők voltunk e fajta esetében a Magyarországi telepítéseket figyelembe véve, hogy a Szekszárdi Borvidéken és Magyarországon sem lehetett Malbec néven forgalomba hozni a borunkat, ezért Latino néven indultunk el a piacon óriási sikerként. Most hogy növeltük a Malbec területeinket, így már 2016-ban önállóan is kijöhet egy bor Malbec néven.

A fajtát mára elfogadták Magyarországon és a Szekszárdi borvidéken is, többek közt, a mi munkánknak köszönhetően, már önállóan telepíthető a fajta. A jelenleg már Grandiózus palackban található Malbec-et 2016.szeptember végén szüreteltük, majd 500 l-es hordókban érleltük. Érlelését és összeállítását tekintve 30 % új 500 l-es hordó, 10 % új amerikai 225 l-es barrique hordó, a többi 2-3 éves 500 l-es hordó.

>

A Mészáros Pál Borház és Pince elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Termékeinket 18 éven aluliak számára nem ajánljuk. A weboldal megtekintéséhez kérem erősítse meg, hogy elmúlt már 18 éves.

Elmúlt már 18 éves?